top of page

Onze klant is als lokale productieplant (omgeving Mechelen) deel van een wereldleider en trendsetter in high performance en verpakkingsmaterialen.

Als beursgenoteerd bedrijf heeft de groep een ambitieuze groeistrategie. De groep is actief in 28 landen en telt 23.400 medewerkers.

De lokale productieplant produceert en verkoopt innovatieve halffabricaten met hoge toegevoegde waarde voor de bouw-, automobiel, grafische, medische en andere industriële sectoren.

Voor hun verdere uitbouw zoeken wij een:

 

Aankoop coördinator

 

Hij/zij is onderdeel van het commerciële team dat de volledige supply chain aanstuurt.

 

De purchasing coördinator is in de eerste plaats verantwoordelijk voor het managen van de operationele aankoop van grondstoffen, verpakkingen en hulpstoffen, van subcontracting, van transport en logistiek.

In een latere fase kan deze portefeuille uitgebreid worden tot alle aankopen van de lokale plant.

 

De KPI’s voor deze functie zijn nauw gelinkt aan de algemene bedrijfsobjectieven met name EBIT, working capital en OTIF.

 

Mbt de bestaande aankopen gaat de purchasing coördinator aan de slag op basis van zijn/haar jaarbudget en jaaractieplan (m.b.t. leveranciers- & materiaalportfolio) om de aankoop portefeuille steeds te optimaliseren m.b.t. hoeveelheden, kwaliteit, prijs en service:

1. marktscreening m.b.t. aanbod, innovaties, nieuwe leveranciers.....

2. proactieve opvolging van samenwerkingsafspraken in het licht van de evolutie van de prijzen op de grondstofmarkten, leverancierposities....

3. uitwerken van projecten in het kader van het jaaractieplan (kostreductie/-optimalisaties, risicospreiding, supply chain optimalisatie, ....); sparring partner voor de directie in strategische projecten.

4. beoordeling van de leveranciers op gerichte tijdstippen (vendor rating) en behandeling van de leveranciersklachten.

5. het onderhouden van de masterdata in en buiten SAP (bvb voor calculaties, leadtimes....)

 

Voor de producten die op groepsniveau aangekocht worden, doet hij/zij dat samen met zijn/haar groepscollega’s; M.b.t. het aankooppakket dat lokaal beheerd wordt, doet hij/zij dit samen met het lokale management.

 

De purchasing coördinator speelt een heel belangrijke rol in de nieuwe missie van de lokale fabriek die gericht is op innovatie en werkt vooral samen met de applicatie ingenieurs m.b.t.

1. vertalen van productspecs naar grondstofspecs en het zoeken van potentiële leveranciers

2. opvolgen van en opvraging en beoordeling van stalen, van de afspraken m.b.t. trials t.e.m. het aftikken van scale-up orders

3. de kwalificatie (en auditing) van nieuwe leveranciers

4. de negotiatie van samenwerkingsmodaliteiten en het opmaken van contracten

 

De purchasing coördinator zit sterk verankerd in het supply chain gebeuren en daarom zal er ook op hem/haar beroep gedaan worden om specifieke supply chain taken op te nemen en/of projecten uit te voeren:

1. afstemmen van interne processen m.b.t. samenwerking met materiaal planning, goederenontvangst, opslag,....

2. het doen van (een gedeelte van) de materiaal planning (al dan niet als back up) en/of het doen van het volledige subcontracting proces

3. afstemmen van de logistieke afspraken m.b.t.  grondstofspecificaties, optimaliseren van service level agreements met de leveranciers.

4. het doen van projecten m.b.t. transport en logistiek

De purchasing coördinator verzorgt natuurlijk ook de reporting naar de plant en de purchasing organisatie van de groep.

 

Profiel en Competenties:

 • We zijn op zoek naar een persoon die het verschil kan maken door zijn/haar dynamisme, doelgerichtheid, verantwoordelijkheidszin en ondernemingszin en zijn/haar teamspeler mentaliteit (respectvol, transparant). Hij/zij is een zelfstarter en kan zeer autonoom werken.

 • Hij/zij moet ervan houden om zowel operationeel als strategisch werk aan te pakken in een industriële omgeving met een fabriek in de rug.

 • Gezien de functie op vele aspecten sterke raakvlakken heeft met supply chain, kijken we uit naar een collega die naast zijn/haar procurement ervaring (commerciële ingesteldheid, in staat duurzame relaties uit te bouwen, sterke onderhandelaar) ook een supply chain ervaring kan meebrengen.

 • Persoon is sterk in project management en gerichte samenwerking in  ’t algemeen met collega’s van verschillende disciplines.

 • Hij/zij is in het bezit van een masterdiploma en heeft minimum een ervaring van 5 jaar in aankoop m.b.t. technische producten in een B2B productieomgeving.

 • Hij/zij heeft een goede kennis van het Nederlands en Engels (in woord en in schrift), kennis van het Duits en Frans is een plus.

 • Hij/zij kan vlot overweg met MS-office, SAP en administratieve systemen.

 • Hij/zij is bereid tot korte verplaatsingen in het buitenland.

 • Hij/zij is analytisch uitstekend en administratief zeer nauwgezet.

 • Hij/zij is stress bestendig.

 • Kennis van inco-terms en ervaring in internationale handel- & douane praktijk is zeker een plus.

Vacature aankoop coördinator

bottom of page